POSTADRES: Coendersweg 39, 9722 GB Groningen
CONTACT: +31 (0)6 55 70 64 37
VOLG ONS:
Top
 

Leiderschap

Nieuw Organiseren / Leiderschap
LEIDERSCHAP

Van mangement naar leiderschap

Nieuw organiseren betekent een verschuiving van management naar leiderschap: het faciliteren en ondersteunen van mensen en teams die het vertrouwen en de verantwoordelijkheid krijgen om hun bijdrage te leveren aan de gezamenlijke ambitie. Individuen en teams helpen om hun doelen te realiseren en ze daarop aanspreken. Leiders geven richting, faciliteren, geven vertrouwen en bieden ruimte. Ze helpen het team kritisch te blijven op het eigen functioneren en ze helpen bij problemen die het team zelf niet weet op te lossen. In feite gaat het om onzichtbaar leiderschap: een gezaghebbende maar dienende en bescheiden attitude. Leiderschap betekent dienstbaar zijn aan de mensen met wie je werkt en aan het doel dat jullie samen voor ogen hebben.

De academie

Onze trainingen

Onze trainingen hebben het karakter van een expeditie, die we op basis van een helder basisprogramma werkenderwijs gezamenlijk vorm en inhoud geven. Wij zorgen voor een inhoudelijk sterk programma, waarbij hard werken en intensief leren worden afgewisseld met ontspanning en reflectie, overgoten met een sausje humor. We hebben diverse trainingen ontwikkeld voor bestuurders, directeuren, afdelings- en teamleiders en raden van toezicht.

DIT HOUDT ONS BEZIG

De meest interessante blogs

We hebben in de afgelopen jaren diverse artikelen en blogs geschreven over leiderschapsontwikkeling.

Mag een leider ook een loser zijn?

Onze leiders moeten voorbeeldgedrag tonen en van onbesproken gedrag zijn, zeggen we. Maar dat lukt niet altijd. Gelukkig maar…

Leiderschap in andere culturen

Tijdens een opdracht in Vietnam werd mij gevraagd of we het gesprek aan konden gaan over leiderschap.

Inspirerend toekomstperspectief?

Voor veel medewerkers zijn de missie en visie een ver-van-mijn-bed show of zelfs een bron van ergernis.