Over ons

Alles wat we doen komt voort uit ons verlangen om de wereld een beetje mooier te maken.

Ons verhaal

Nieuw Organiseren is een netwerkorganisatie van adviseurs, trainers en coaches die geloven in de kracht van mensen.

Geldt dat ook voor jou? In dat geval bouwen we graag samen met jou aan een organisatie of team waar mensen ‘gewoon samen werken aan iets moois’.

Waar iedereen met hart en ziel waardevolle producten maakt of diensten levert. Waar mensen niet worden gezien als ‘resources’ maar als unieke personen met hun eigen waarden, talenten en mogelijkheden.

Onze samenwerking heeft vooral kans van slagen als jij je – net als wij – laat leiden door de principes vertrouwen, verantwoordelijkheid en verbinding.

  • Vertrouwen betekent er van uitgaan dat mensen het goede willen doen. Vertrouwen op de goede bedoelingen van anderen en erop rekenen dat ze doen wat ze (toe)zeggen.

  • Verantwoordelijkheid betekent zeggen wat er moet worden gezegd en doen wat er moet worden gedaan. Niet weglopen voor gedoe, maar zorgen dat dit op tafel komt, zeker als het vertrouwen wordt geschaad.

  • Verbinding betekent dat je de organisatie ziet als een sociaal systeem, waarin mensen op een gelijkwaardige manier met elkaar omgaan. Daarin is er voor iedereen een plek, ook voor dwarsdenkers en mensen met een ‘vlekje’.

Als je met ons in zee gaat – of het nu gaat om organisatieontwikkeling, training of coaching – dan zie je verandering als een expeditie.

Waarin je met elkaar op onderzoek uitgaat, nieuwe dingen ontdekt en doorvoert in de dagelijkse praktijk. Waarin je stappen durft te zetten zonder precies te weten waar je uitkomt.

Waarom? Omdat dat verandering gemakkelijker en leuker maakt. Je maakt dan namelijk geen plannen voor anderen, maar je helpt mensen om hun eigen plannen te maken.

Je richt je niet op de plekken waar het moeizaam gaat, maar juist op de plekken waar energie is. Waar mensen zin hebben om mee te doen.

Dat betekent wel dat jij bereid moet zijn om los te laten – of beter gezegd: moet leren om anders vast te houden. En dat is dan weer best ingewikkeld!

We werken het liefst met maatschappelijk betrokken organisaties die het verschil willen maken en we richten ons vooral op Onderwijs, (Semi-)Overheid en Zorg & Welzijn.

Expeditieprogramma's

Ontwikkel de impact en betekenis van jouw organisatie met onze op maat gemaakte programma’s.

Expeditieprogramma's

Ontdek jouw kracht en behaal betekenisvolle resultaten met onze persoonlijke coaching voor managers en professionals.

Expeditieprogramma's

Realiseer ambitieuze doelen door optimaal gebruik te maken van de aanwezige kwaliteiten binnen jouw organisatie.