POSTADRES: Coendersweg 39, 9722 GB Groningen
CONTACT: +31 (0)6 55 70 64 37
VOLG ONS:
Top
 

HR

HR

HR op de kop

Er is een groeiende behoefte aan nieuwe vormen van organiseren, waarbij hiërarchie en bureaucratie plaatsmaken voor zelforganisatie en zelfsturing. We zien steeds meer organisaties waarin vaste takenpakketten en functies vervagen. Waarin mensen zijn losgeweekt van hun stoel en in wisselende teams uiteenlopende rollen vervullen. Waarin mensen op andere manieren samenwerken en leiding geven, buiten de geijkte paden. Wat betekent dit voor de HR-professionals?

Expeditie HR

Hoe kunnen jullie als P&O-team de gewenste omslag stimuleren? Hoe zorgen jullie ervoor dat je niet (onbewust) op de rem gaat staan? Welke HR-activiteiten en instrumenten dragen bij aan de noodzakelijke vernieuwingen en welke werken deze tegen? Hoe kan HR samen met het management en medewerkers de omslag maken naar nieuwe vormen van organiseren en samenwerken? Hoe voorkomen we dat selectiegesprekken een ongemakkelijke dans lijken van twee partners die hun uiterste best doen om zich beter voor te doen dan wie ze in werkelijkheid zijn? Hoe zorg je voor opleidingsprogramma’s die van binnen naar buiten werken? Welke nieuwe tools kun je daarbij inzetten? Welke alternatieven er zijn voor traditioneel beoordelen en belonen Welk gedrag en welke competenties passen daar bij? En wat is de nieuwe plek van HR?

Inspiratieboekje HR

Het ‘Grote Kleine Inspiratieboekje voor HR & Nieuw Organiseren’ bevat bijdragen van experts als Guido Heezen, Bert Bloem, Richard van der Lee, Jan de Jonge en Aukje Nauta.

Training voor ambitieuze P&O-teams

We hebben een in-company training ontwikkeld voor HR-teams die een bijdrage willen leveren aan nieuwe vormen van organiseren en samenwerken.

  • 2 dagen
  • Incompany
  • 10 tot 15 deelnemers
DIT HOUDT ONS BEZIG

De meest interessante blogs

Heeft het toezicht helden nodig die ‘gewoon’ hun mond open doen? Of is vertrouwen juist een centraal principe in het moderne toezicht? Klik hier voor een aantal blogs die onze visie laten zien.

Vergrijzing en vernieuwing

Samenwerking tussen jonge mensen en grijze koppen is de beste garantie voor succesvolle veranderingen.

P&O: terug naar de bedoeling

P&O, kom uit de vergaderzaal en uit je kantoor. Lever een bijdrage aan het primaire proces op de werkvloer!

Het Nieuwe Werken gaat veel dieper!

Veel organisaties kiezen voor Het Nieuwe Werken. Maar dit vereist een fundamentele omslag in denken en doen!