POSTADRES: Coendersweg 39, 9722 GB Groningen
CONTACT: +31 (0)6 55 70 64 37
VOLG ONS:
Top
 

Waardevol verbinden in het sociaal domein

Nieuw Organiseren / Trainingen / Waardevol verbinden in het sociaal domein
NIEUW ORGANISEREN ACADEMIE

Waardevol verbinden in het sociaal domein

Voor wie

Een training voor professionele teams in het sociaal domein die bewuster willen werken aan samenredzaamheid en sociale veerkracht.

Inhoud

Professionals in het sociaal domein werken aan een sterke samenleving, samen met dorpsen buurtverenigingen, huisartsen, welzijnsinstellingen, scholen, sportverenigingen, enz. Een belangrijk doel is het werken aan samenredzaamheid: bouwen aan sociale veerkracht.

Dat betekent als professional niet overnemen maar zorgdragen voor ‘de juiste verbindingen’. Het betekent ook dat je een helder beeld moet hebben van je positie, dat je weet wanneer je wel en juist niet tot handelen overgaat, dat je meer bezig bent met faciliteren dan oplossen.

Opzet

De training is opgebouwd uit de volgende vijf sporen:

  1. Nut en noodzaak van maatschappelijke verbinding. Gemeentelijke visie op het sociaal domein. Het speelveld. Positieve gezondheid en eigen kracht. De dagelijkse praktijk.
  2. Verbinding met het netwerk. Waar ligt de oplossing? Versterken van de eigen verantwoordelijkheid. Aanspreken van het netwerk. De rol van de professional.
  3. Ruimte voor verbinding. Vragen en eisen vanuit de organisatie. Jouw eigen houding. Beschikbare en noodzakelijke tijd. De cirkel van invloed vergroten. Keuzes maken.
  4. In verbinding met jezelf en het team. Waarden, drijfveren, vaardigheden en competenties. Nieuwe methoden en instrumenten. Feedback geven en ontvangen.
  5. In verbinding met het professionele netwerk. De dynamiek in de wijkteams. De keerzijde van de medaille. Een andere rol voor de professionele teams.

Duur

De training bestaat uit een verkenningsbijeenkomst, twee trainingsdagen en een terugkombijeenkomst.

Wij werken zowel tijdens de bijeenkomsten als tussendoor met expeditieopdrachten, waardoor de nieuwe inzichten meteen in de praktijk worden toegepast.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben jij geïnteresseerd in een incompany training en wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Je bereikt ons via +31 (0)6 55 70 64 37, mail naar info@nieuworganiseren.nl, of vul het adviesformulier in.