POSTADRES: Coendersweg 39, 9722 GB Groningen
CONTACT: +31 (0)6 55 70 64 37
VOLG ONS:
Top
 

Waardengestuurd leiderschap

Nieuw Organiseren / Trainingen / Waardengestuurd leiderschap
NIEUW ORGANISEREN ACADEMIE

Waardengestuurd leiderschap

Voor wie

Een groep managers van een organisatie die kiest voor een omslag in de richting van nieuw organiseren.

Inhoud

Wat betekent organiseren vanuit waarden en principes voor jullie als leidinggevenden? Hoe kun je je eigen ambities en waarden verbinden aan die van de organisatie?

Management betekent dingen voor elkaar boksen: zorgen dat het volgens het vooraf afgesproken plan wordt gerealiseerd. Leiderschap betekent sturen op waarden en waardetoevoeging.

Waardengestuurde leiders helpen medewerkers en teams om hun doelen te realiseren en spreken ze daarop aan. Ze geven richting, faciliteren, geven vertrouwen en bieden ruimte.

Opzet

De training is opgebouwd uit vier sporen.

  1. De bril van ‘nieuw organiseren’. Theory U. De Cyane Organisatie. Anders Vasthouden. De betekenis voor jullie organisatie. De expeditieaanpak: learning by doing.
  2. Coaching als wezenlijk onderdeel van modern leiderschap. Op weg naar meer zelfsturing. Feedback geven en ontvangen als essentiële voorwaarden.
  3. Het team en het individu. Drijfveren en gedragsvoorkeuren in beeld. Benutten van alle kwaliteiten. De (on)mogelijkheden van gedeeld leiderschap.
  4. Meer ruimte voor vernieuwing. De waan van de dag. Stress en werkdruk te lijf met ‘diep werken’, ‘aandachtsmanagement’, ‘essentialisme’ en de ‘EAD-methode’.

Duur

De training bestaat uit een verkenningsbijeenkomst, twee trainingsdagen en een terugkombijeenkomst.

Wij werken zowel tijdens de bijeenkomsten als tussendoor met expeditieopdrachten, waardoor de nieuwe inzichten meteen in de praktijk worden toegepast.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben jij geïnteresseerd in een incompany training en wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Je bereikt ons via +31 (0)6 55 70 64 37, mail naar info@nieuworganiseren.nl, of vul het adviesformulier in.