POSTADRES: Coendersweg 39, 9722 GB Groningen
CONTACT: +31 (0)6 55 70 64 37
VOLG ONS:
Top
NIEUW ORGANISEREN ACADEMIE

Vernieuwende medezeggenschap in het onderwijs

Voor wie

Een inspirerende training voor ambitieuze GMR’en die meer invloed willen hebben op het beleid en op besluiten die er toe doen, met als doel: beter onderwijs.

Inhoud

Hoe komt het toch dat het zo moeilijk is om onze GMR gevuld te krijgen? Waarom zitten we nu alwéér met elkaar te vergaderen over de begroting? Waarom hebben we niet het gevoel dat we écht kunnen meepraten over die fusie?

Iedereen voelt dat de manier waarop wij medezeggenschap binnen het onderwijs vorm hebben gegeven niet goed meer werkt.

Goede medezeggenschap leidt tot meer energie en bevlogenheid en tot effectiever beleid en betere besluiten. Hoe zorg je er voor dat je je niet bezig hoeft te houden met zaken die je onbelangrijk vindt of waar je domweg geen verstand van hebt? En moet je echt steeds met zijn allen vergaderen?

Opzet

De training is opgebouwd uit de volgende vijf sporen:

  1. Waarom vernieuwing in medezeggenschap? De huidige structuren van medezeggenschap binnen het onderwijs. Checks and balances. Achterban, draagvlak en gedoe.
  2. De Wet Medezeggenschap op scholen. Mogelijkheden en ruimte die de wet biedt. Praktische handvatten om daar gebruik van te maken.
  3. De essentie van medezeggenschap nieuwe stijl. Beter en vlotter. Van tegenspraak naar beginspraak. Van indirecte naar directe medezeggenschap.
  4. Nieuwe rollen voor de GMR. Van oude regels en procedures naar nieuwe werkafspraken en werkwijzen. Van ‘blok aan het been’ naar waardevol orgaan met invloed.
  5. Andere manieren van samenwerking. Handzame tips om de vergaderingen te ‘pimpen’. Alternatieve vormen van overleg en besluitvorming.

Duur

De training bestaat uit een verkenningsbijeenkomst, drie dagdelen training en een terugkombijeenkomst.

Wij werken zowel tijdens de bijeenkomsten als tussendoor met expeditieopdrachten, waardoor de nieuwe inzichten meteen in de praktijk worden toegepast.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben jij geïnteresseerd in een incompany training en wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Je bereikt ons via +31 (0)6 55 70 64 37, mail naar info@nieuworganiseren.nl, of vul het adviesformulier in.

Trainingsbrochure (.PDF)

Leuk dat je meer wilt weten van de training ‘Vernieuwende medezeggenschap in het onderwijs’.

Als je hieronder je e-mailadres invult, dan ontvang je in je inbox een link naar de brochure.
Download nu