POSTADRES: Coendersweg 39, 9722 GB Groningen
CONTACT: +31 (0)6 55 70 64 37
VOLG ONS:
Top
 

Verbindend leiderschap bij gemeenten

Nieuw Organiseren / Trainingen / Verbindend leiderschap bij gemeenten
NIEUW ORGANISEREN ACADEMIE

Verbindend leiderschap bij gemeenten

Voor wie

Bedoeld voor leidinggevenden bij gemeenten die beter willen omgaan met de ingewikkelde context.

Inhoud

Leidinggevenden bij gemeenten zien zich gesteld voor een ingrijpend proces van leren en veranderen. De traditionele focus op regels, structuren, instrumenten en beleidsnota’s volstaat niet meer. Onze moderne samenleving vraagt een meer direct omgevingsgericht, resultaatgericht en mensgericht handelen.

Moderne gemeentelijke managers bewegen tussen verkennen, vernieuwen, stimuleren, samenbrengen, beheersen, regelen, koers bepalen en zichtbare effecten realiseren.

‘Verbindend leiderschap’ houdt in dat leidinggevenden kunnen spelen met tegenstrijdige belangen en paradoxen. Dat ze faciliteren door voortdurend aandacht hebben voor de omgeving, het team en de mensen. Dat ze een coachingscultuur ontwikkelen die leidt tot een grote betrokkenheid van de teams en tot betere prestaties van het collectief.

Opzet

De training is opgebouwd uit de volgende vijf sporen.

  1. Helderheid over doelen en kaders. Context en speelveld. Ambities en beleid vertalen naar te behalen resultaten en gewenst gedrag. Heldere kaders afspreken zonder deze op te leggen. Ruimte zonder kaders is leegte.
  2. Organiseren vanuit vertrouwen. Basisprincipes van coachend en faciliterend Leiderschap. Samenhangende principes van nieuw organiseren: vertrouwen, verbinding en verantwoordelijkheid.
  3. De kracht van samenwerking. Hoe om te gaan met samenwerkingsproblemen, onderlinge rivaliteit en conflicten. Het doorbreken van belemmerende patronen.
  4. In verbinding met jezelf en met het team. Persoonlijke kernwaarden, drijfveren, vaardigheden en competenties. Sturen op innovatie en creativiteit.
  5. Bewegen in de context. Interne organisatie verbinden met externe organisaties. Cocreatie en waardengestuurd organiseren. Anders Vasthouden en gebruik maken van Diversiteit.

Duur

De training bestaat uit een verkenningsbijeenkomst, twee trainingsdagen en een terugkombijeenkomst.

Wij werken zowel tijdens de bijeenkomsten als tussendoor met expeditieopdrachten, waardoor de nieuwe inzichten meteen in de praktijk worden toegepast.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben jij geïnteresseerd in een incompany training en wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Je bereikt ons via +31 (0)6 55 70 64 37, mail naar info@nieuworganiseren.nl, of vul het adviesformulier in.