POSTADRES: Coendersweg 39, 9722 GB Groningen
CONTACT: +31 (0)6 55 70 64 37
VOLG ONS:
Top
 

Verbindend communiceren

Nieuw Organiseren / Trainingen / Verbindend communiceren
NIEUW ORGANISEREN ACADEMIE

Verbindend communiceren

Voor wie

Teams die verbindend willen communiceren, in lijn met de principes van nieuw organiseren.

Inhoud

In traditionele organisaties is communicatie een boodschap die via de managers wordt ‘uitgerold’ totdat ze op de vloer gaat ‘landen’. Het dominante werkwoord is het woord ‘moeten’. Dikwijls is er sprake van obligate slogans en versluierd taalgebruik.

Voor organisaties die stappen willen zetten in de richting van nieuw organiseren, is het van belang om kritisch naar de interne communicatie te kijken. Als je op een nieuwe manier met elkaar wilt samenwerken, zul je ook op een andere manier moeten communiceren.

Opzet

De training is opgebouwd uit de volgende vijf sporen:

  1. Verbindend communiceren. Bruggen bouwen. De kracht van de dialoog. Spelregels en vormen. Deep Democracy, Talking Stick en Appreciative Inquiry.
  2. Een gezonde communicatiecultuur. Aanspreken en feedback. Gedragsregels en moreel kompas. Kleur bekennen. Praktische handvatten.
  3. Duidelijke taal. Vermijden van jargon, afkortingen en abstracte termen. Basisprincipes van beeldtaal. Samenhang en creativiteit. Experimenterend aan de slag.
  4. Andere vergadervormen. Luisteren en waardevolle bijdragen leveren. Vergaderingen beperken door inzetten alternatieven. Large Scale Interventions. World Café. Open Space.
  5. Social media. Peilen wat er leeft. Samenwerken faciliteren. Binding vergroten. Infobesitas. Vormen en voorwaarden.

Duur

De training bestaat uit een verkenningsbijeenkomst, twee trainingsdagen en een terugkombijeenkomst.

Wij werken zowel tijdens de bijeenkomsten als tussendoor met expeditieopdrachten, waardoor de nieuwe inzichten meteen in de praktijk worden toegepast.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben jij geïnteresseerd in een incompany training en wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Je bereikt ons via +31 (0)6 55 70 64 37, mail naar info@nieuworganiseren.nl, of vul het adviesformulier in.