POSTADRES: Coendersweg 39, 9722 GB Groningen
CONTACT: +31 (0)6 55 70 64 37
VOLG ONS:
Top
 

Veranderen als samenspel

Nieuw Organiseren / Trainingen / Veranderen als samenspel
NIEUW ORGANISEREN ACADEMIE

Veranderen als samenspel

Voor wie

Een training voor zorgbestuurders, managers, leden van ondernemingsraden en cliëntenraden.

Het kan zinvol zijn ook adviseurs bij de training te betrekken, zoals P&O-ers en ambtelijk secretarissen.

In sommige gevallen kunnen ook toezichthouders (een deel van) de training bijwonen.

Inhoud

De organisatie van zorg wordt steeds complexer. Het tempo van veranderen is hoog. Wat is daarin de rol van het bestuur, van het management, van de ondernemingsraad en van de cliëntenraad?

Veranderen doe je nooit alleen. Alles draait om samenspel. Hoe zorg je dat je elkaar niet voor de voeten loopt, maar een gezamenlijke ambitie realiseert?

In deze training draait het om de vraag hoe je de inbreng van bestuur, managers en medezeggenschap zo kunt organiseren dat je samen optrekt.

Opzet

De training is opgebouwd uit de volgende vier sporen:

  1. Organiseren vanuit waarden en principes. De belangrijkste ontwikkelingen op organisatiegebied. Klassiek organiseren onder druk. De essentie van Nieuw Organiseren. Theory U, de Cyane Organisatie, Anders Vasthouden.
  2. Visie en strategie: de expeditieaanpak. Waarden en drijfveren. Gezamenlijke missie en visie op de organisatie. Verandering als organisch proces. Denken en doen hand-in-hand. Nieuwe instrumenten en tools.
  3. Kwaliteit en organisatie. Kwaliteit: norm of ervaring? Wat is echte kwaliteit? Kwaliteit in de ogen van de cliënt. Rollen bij kwaliteitszorg. Ontwikkelingen richting zelfsturing en zelforganisatie. Nieuwe rollen voor bestuurders, managers en medezeggenschapsorganen.
  4. Een nieuwe aanpak. Aan de slag met cocreatie? Bepalen van thema’s en onderwerpen. Afspraken over gezamenlijke rollen en aanpak. Resultaat: ontwikkelplan waar jullie morgen mee aan de slag kunnen.

Duur

De training bestaat uit een verkenningsbijeenkomst, twee trainingsdagen en een terugkombijeenkomst.

Wij werken zowel tijdens de bijeenkomsten als tussendoor met expeditieopdrachten, waardoor de nieuwe inzichten meteen in de praktijk worden toegepast.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben jij geïnteresseerd in een incompany training en wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Je bereikt ons via +31 (0)6 55 70 64 37, mail naar info@nieuworganiseren.nl, of vul het adviesformulier in.