POSTADRES: Coendersweg 39, 9722 GB Groningen
CONTACT: +31 (0)6 55 70 64 37
VOLG ONS:
Top
 

Tijd en ruimte voor de essentie

Nieuw Organiseren / Trainingen / Tijd en ruimte voor de essentie
NIEUW ORGANISEREN ACADEMIE

Tijd en ruimte voor de essentie

Voor wie

Groepen managers die meer willen bereiken door minder te doen.

Inhoud

Veel managers ervaren regelmatig stress en een hoge werkdruk. Het gevolg: ze lopen steeds meer achter de feiten aan, verliezen de regie en voegen onvoldoende waarde toe.

Aan zaken die werkelijk belangrijk zijn komen ze dikwijls te weinig toe. Ze weten wat er moet veranderen, maar het ontbreekt hen aan de tijd om daar voldoende aandacht aan te besteden.

Meer bereiken door minder te doen, daar gaat het om in deze training. Hoe zorgen ervoor dat we tijd vrij kunnen maken voor de verbeteringen die nodig zijn?

Opzet

De training is opgebouwd uit de volgende zes sporen:

  1. Essentiële doelen stellen. De betekenis van leiderschap. Scherpe doelstellingen en heldere prioriteiten. Een praktische methode.
  2. Meer bereiken door minder te doen. Kiezen tussen alles wat op je af komt. Onderscheid tussen opties en handelingen. De kunst van het nee-zeggen als leiderschapsvaardigheid.
  3. Van tijdmanagement naar aandachtmanagement. Waarom tijdmanagement niets oplost. Het verschil tussen functioneren en presteren. Leren waar de aandacht naar toe gaat.
  4. Omgaan met tijdvreters en verstoringen. Multitasken als cognitieve onmogelijkheid. Korte metten maken met onderbrekingen. Pimpen en beperken van vergaderingen.
  5. Waarom je niet altijd ‘aan’ kunt staan. Actieve rust als noodzaak om optimaal te functioneren. Controle, zelfeffectiviteit en detachment. Je grenzen bewaken.
  6. Zorgen voor duurzaam resultaat. Bewustwording, reflectie en oefenen in nieuw gedrag. Persoonlijk actieplan. Gebruik maken van elkaars kwaliteiten.

Duur

De training bestaat uit een verkenningsbijeenkomst, twee trainingsdagen en een terugkombijeenkomst.

Wij werken zowel tijdens de bijeenkomsten als tussendoor met expeditieopdrachten, waardoor de nieuwe inzichten meteen in de praktijk worden toegepast.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben jij geïnteresseerd in een incompany training en wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Je bereikt ons via +31 (0)6 55 70 64 37, mail naar info@nieuworganiseren.nl, of vul het adviesformulier in.