POSTADRES: Coendersweg 39, 9722 GB Groningen
CONTACT: +31 (0)6 55 70 64 37
VOLG ONS:
Top
 

Teamwerk als oplossing

Nieuw Organiseren / Trainingen / Teamwerk als oplossing
NIEUW ORGANISEREN ACADEMIE

Teamwerk als oplossing

Voor wie

Teams met ambitie die willen werken aan het vergroten van eigenaarschap en probleemoplossend vermogen en van daaruit beter willen presteren.

Inhoud

Teams zijn het belangrijkste aangrijpingspunt voor het realiseren van de organisatiedoelen. Door het combineren van individuele capaciteiten ontstaan mogelijkheden die geen enkel teamlid alleen had kunnen realiseren. Diversiteit draagt bij aan complementariteit en het bereiken van meerwaarde.

In deze training leren jullie hoe je de principes van teamwerk kunt realiseren. Het gaat om het creëren van betrokkenheid, inzicht in ieders expertise en drijfveren, en voldoende speelruimte, zowel op individueel als teamniveau. Ook kent een effectief team een constructieve aanspreekcultuur.

Opzet

De training is opgebouwd uit de volgende zes sporen:

  1. Doel en ambitie. Welke waarde willen jullie toevoegen? Vertaling naar concrete doelen met duidelijk meetbare resultaten. Successen creëren en vieren.
  2. Het team en het individu. Drijfveren en gedragsvoorkeuren in beeld. Zelfkennis op individueel en teamniveau. Benutten van alle kwaliteiten. Bouwen aan vertrouwen.
  3. Feedback en aanspreken. Een gezonde communicatiecultuur. Aanspreken en feedback. Gedragsregels en moreel kompas. Kleur bekennen. Praktische handvatten.
  4. Van functies naar rollen. Wat mensen nodig hebben om te doen wat nodig is. De bedoeling scherp voor ogen houden. Aansluiten bij de missie en uitgaan van behoeften en talenten.
  5. Werkdruk ombuigen naar werkplezier. Meer bereiken door minder te doen. Tijdvreters en verstoringen. Essentiële doelen stellen. Pimpen en beperken van nodeloos overleg.
  6. Randvoorwaarden voor meer zelfsturing. Verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Continue strategische dialoog. Vergroten van je cirkel van invloed.

Duur

De training bestaat uit een verkenningsbijeenkomst, twee trainingsdagen en een terugkombijeenkomst.

Wij werken zowel tijdens de bijeenkomsten als tussendoor met expeditieopdrachten, waardoor de nieuwe inzichten meteen in de praktijk worden toegepast.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben jij geïnteresseerd in een incompany training en wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Je bereikt ons via +31 (0)6 55 70 64 37, mail naar info@nieuworganiseren.nl, of vul het adviesformulier in.