POSTADRES: Coendersweg 39, 9722 GB Groningen
CONTACT: +31 (0)6 55 70 64 37
VOLG ONS:
Top
 

Survivalkit voor schoolleiders

Nieuw Organiseren / Trainingen / Survivalkit voor schoolleiders
NIEUW ORGANISEREN ACADEMIE

Survivalkit voor schoolleiders

Voor wie

Een praktische training voor directeurenteams, in de vorm van een survivalkit die in moeilijke omstandigheden uit de kast kan worden gehaald.

Inhoud

Wat doe je als jullie ambitieuze plannen om te verbeteren en te vernieuwen lijken te gaan stokken? Als de energie gaat zitten in het oplossen van hardnekkige problemen en het wegnemen van belemmeringen?

Hoe kun je op een effectieve manier omgaan met de valkuilen en klemmen die op jullie weg komen? Hoe ga je om met betweterige teamleden, lastige ouders, conflicten binnen het team, een kritische inspectie en een toenemende werkbelasting?

Opzet

De training is opgebouwd uit de volgende zes sporen:

  1. Dwarsliggers aanzetten tot constructieve actie. De achterliggende patronen. Agressief gedrag neutraliseren en passief gedrag ombuigen naar actieve deelname.
  2. Een klaagteam in beweging krijgen. Optredende mechanismen en hoe deze te doorbreken. Focus aanbrengen en grenzen stellen. Effectief gebruik maken van emoties.
  3. Omgaan met lastige ouders. Erkenning geven. Omgaan met emoties. Niet om de hete brij heen draaien. De kunst van het verleiden.
  4. Een vastgelopen verandering lostrekken. Negatieve patronen in de praktijk. Het doorbreken van patstellingen. Reflecteren op actie-reactiespiralen.
  5. Een tegenwerkende omgeving meekrijgen. De inspectie van vijand tot vriend. Toezichthouders en staffunctionarissen voor je winnen.
  6. Werkdruk ombuigen naar werkplezier. Tijdvreters en verstoringen. Meer bereiken door minder te doen. Essentiële doelen stellen, keuzes maken en nee zeggen.

Duur

De training bestaat uit een verkenningsbijeenkomst, twee trainingsdagen en een terugkombijeenkomst.

Wij werken zowel tijdens de bijeenkomsten als tussendoor met expeditieopdrachten, waardoor de nieuwe inzichten meteen in de praktijk worden toegepast.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben jij geïnteresseerd in een incompany training en wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Je bereikt ons via +31 (0)6 55 70 64 37, mail naar info@nieuworganiseren.nl, of vul het adviesformulier in.