POSTADRES: Coendersweg 39, 9722 GB Groningen
CONTACT: +31 (0)6 55 70 64 37
VOLG ONS:
Top

Raad van toezicht nieuwe stijl

Zelfevaluatie als startpunt van vernieuwing

In deze expeditietraining ondersteunen we eigentijdse Raden van Toezicht in hun ontwikkeling naar waardevol toezicht. Daarbij geven we op een vernieuwende manier vorm en inhoud aan de periodieke (zelf)evaluatie.

In het kort

De expeditietraining is een nieuw, door ons ontwikkeld concept, waarbij wij jullie met onze expertise ondersteunen bij de ontwikkeling naar meer impact en betekenis.

Toezicht
Vanaf € 3.775
Max. 12 deelnemers
2 of 3 sessies
Incompany
Slide 1

Wat levert deze training jullie op?

  • Jullie hebben zicht op de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van nieuw organiseren en modern toezicht.
  • Jullie hebben inzicht in de waarde(n) van de Raad van Toezicht als team en van de individuele toezichthouders.
  • Jullie weten hoe je gebruik kunt maken van rapportages en systemen, zonder dat deze in de weg gaan staan. Jullie hebben tevens een aantal nieuwe ‘tools’ in handen gekregen.
  • Jullie hebben aan de hand van een analyse van de organisatie de basis gelegd voor jullie toezichtsplan.

Voor wie is deze training bedoeld?

We hebben deze training ontwikkeld voor Raden van Toezicht in onderwijs, zorg, woningbouwcorporaties en andere not for profit organisaties, die open staan voor vernieuwingen in organisatie en toezicht, en willen reflecteren op hun eigen rol daarin.

Hoe ziet de training er uit?

We ontwikkelen voor jullie een expeditietraining op maat met een helder routeplan, dat wordt opgebouwd uit een combinatie van de volgende vier sporen:

Spoor 1: Ontwikkelingen in organisaties en toezicht. Waardetoevoeging. Vertrouwen en verbinding. Analyse van de eigen situatie.

Spoor 2: Persoonlijke waarden en drijfveren. Onderlinge relaties binnen jullie Raad van Toezicht. Toezicht en verantwoordelijkheid. Gebruik maken van de diversiteit binnen het team. De onderlinge samenwerking binnen het team.

Spoor 3: De relatie met de bestuurder en met de organisatie. De kwaliteit van de samenwerking. Afstand en nabijheid. Informatie uit verschillende bronnen. Inzicht in wat er binnen de organisatie aan de hand is.

Spoor 4: Van klassiek naar proactief toezicht. Nieuwe tools voor de toezichthouder nieuwe stijl. Van beoordeling naar interactie. Intuïtie en gezond verstand. Focussen op de essentie. Toezicht houden vanuit principes. Bouwstenen van het toezichtsplan.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben je geïnteresseerd in een incompany training en wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Je bereikt ons via +31 (0)6 55 70 64 37, mail naar info@nieuworganiseren.nl, of vul het formulier op deze pagina in.

Trainingsbrochure (.PDF)

Leuk dat je meer wilt weten van de training ‘Raad van toezicht nieuwe stijl’.

Als je hieronder je e-mailadres invult, dan ontvang je in je inbox een link naar de brochure.
Download nu