POSTADRES: Coendersweg 39, 9722 GB Groningen
CONTACT: +31 (0)6 55 70 64 37
VOLG ONS:
Top

Nieuw Organiseren in 24 uur

Anders kijken, anders doen

In deze expeditietraining maken jullie in korte tijd kennis met de verschillende facetten van nieuw organiseren. Op basis daarvan kiezen jullie de volgende stap in de ontwikkeling van jullie organisatie of team.

In het kort

De expeditietraining is een nieuw, door ons ontwikkeld concept, waarbij wij jullie met onze expertise ondersteunen bij de ontwikkeling naar meer impact en betekenis.

Organisatieontwikkeling
Vanaf € 775 p.p.
Max. 12 deelnemers
24 uur
Incompany
Slide 1

Wat levert deze training jullie op?

  • Jullie weten welke verschillende nieuwe vormen van organiseren er zijn en waar jullie eigen organisatie staat.
  • Jullie hebben tools en instrumenten in handen gekregen om binnen jullie organisatie of team toe te werken naar een nieuwe vorm van organiseren en samenwerken.
  • Jullie weten hoe je daarbij om kunt gaan met tegenwerkende elastiekjes en gebruik kunt maken van vooruittrekkende elastiekjes.
  • Jullie weten welke stap jullie gaan zetten in de gewenste richting, welke hulpbronnen je daarbij nodig hebt en wie je daar bij gaat betrekken.

Voor wie is deze training bedoeld?

We hebben deze training ontwikkeld voor leidinggevenden, staffunctionarissen
en/of professionals die op zoek zijn naar andere manieren van organiseren en (samen)werken. Dit kan een vast team zijn, zoals een managementteam, een afdelingsteam of een P&O-afdeling, maar de training is ook heel geschikt voor een groep voorlopers die op verschillende plekken in de organisatie werken.

Hoe ziet de training er uit?

We ontwikkelen voor jullie een expeditietraining op maat met een helder routeplan, dat wordt opgebouwd uit een combinatie van de volgende acht sporen:

Spoor 1: Een organisatie van betekenis. De relatie tussen persoonlijke waarden en organisatiewaarden. De waarde van een hoger doel. Purpose pays off. Het belang van effectieve communicatie over de bedoeling. Hire for culture, train for skills.

Spoor 2: De grondbeginselen van zelforganisatie. Wat betekent cyaan organiseren? Ruimte zonder kaders is leegte. Anders vasthouden. De organisatie als netwerk van teams. Voor- en nadelen van zelfsturende teams.

Spoor 3: Van directief naar betekenisvol en gedeeld leiderschap. De belangrijkste rollen van de leiding. De positie van de centrale afdelingen. Een nieuwe rol voor P&O: van HR naar HR. Het beoordelingssysteem op de kop. Compleetheid als organisatieprincipe.

Spoor 4: Van verticaal naar horizontaal. Kernwaarden en leidende principes. Vertrouwen en vrijheid in plaats van mensen in het gareel houden? Verantwoordelijkheid nemen en verantwoording afleggen, hoe en aan wie? Verbinding aan jezelf en aan anderen.

Spoor 5: Nieuwe manieren van beleids- en besluitvorming. ‘The Iceberg of Ignorance’. Doorbreken van centralisatie. Wisdom of the crowd. Sociocratie, holacratie, deep democracy. De adviesmethode en de consent methode. Large scale interventions.

Spoor 6: Zorg dat teams weten hoe ze presteren. Wat zijn goede prestatie-indicatoren? Wat maak je openbaar en wat niet? Het belang van een goed werkend online communicatieplatform. De kracht van storytelling.

Spoor 7: Van functies naar rollen. Nadelen van de functiemal. Ontdekken van talenten. Hoe je op een praktische manier rollen kunt vormen. Zelf verantwoordelijkheid nemen voor je ontwikkeling

Spoor 8: Waar staat jullie organisatie en wat zijn de vooruittrekkende en achteruittrekkende elastiekjes? De expeditieaanpak. Op avontuur met friskijkers en dwarsdenkers. Van one-size-fits-all naar one-size-fits-one. Theorie U. Fouten maken moet. Het expeditieplan: van willen naar doen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben je geïnteresseerd in een incompany training en wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Je bereikt ons via +31 (0)6 55 70 64 37, mail naar info@nieuworganiseren.nl, of vul het formulier op deze pagina in.

Trainingsbrochure (.PDF)

Leuk dat je meer wilt weten van de training ‘Nieuw Organiseren in 24 uur’.

Als je hieronder je e-mailadres invult, dan ontvang je in je inbox een link naar de brochure.
Download nu