POSTADRES: Coendersweg 39, 9722 GB Groningen
CONTACT: +31 (0)6 55 70 64 37
VOLG ONS:
Top
NIEUW ORGANISEREN ACADEMIE

Meer ruimte voor onderwijs

Voor wie

Directeuren die de drukte de baas willen worden om meer tijd te creëren voor het werken aan beter onderwijs.

Inhoud

Veel schoolleiders ervaren regelmatig stress en een hoge werkdruk. Het kan er toe leiden dat je steeds maar achter de feiten aanloopt, niet meer het gevoel hebt dat je de regie hebt over jouw situatie en onvoldoende waarde toevoegt.

Hebben jullie zo nu en dan ook het gevoel met een hele hoop dingen bezig te zijn, maar het overzicht kwijt te raken? Hoe kun je in de waan van de dag voldoende ruimte maken voor dat waar het werkelijk om gaat: beter onderwijs!

Opzet

De training is opgebouwd uit de volgende zes sporen:

  1. De essentie van het vak van schoolleider. De betekenis van leiderschap. Scherpe doelen en heldere prioriteiten stellen. Een praktische methode.
  2. Meer bereiken door minder te doen. Kiezen tussen alles wat op je af komt. Onderscheid tussen opties en handelingen. De kunst van het nee-zeggen als leiderschapsvaardigheid.
  3. Van tijdmanagement naar aandachtmanagement. Waarom tijdmanagement niets oplost. Het verschil tussen functioneren en presteren. Leren waar de aandacht naar toe gaat.
  4. Omgaan met tijdvreters en verstoringen. Multitasken als cognitieve onmogelijkheid. Korte metten maken met onderbrekingen. Pimpen en beperken van vergaderingen.
  5. Waarom je niet altijd ‘aan’ kunt staan. Actieve rust als noodzaak om optimaal te functioneren. Controle, zelfeffectiviteit en detachment. Je grenzen bewaken.
  6. Zorgen voor duurzaam resultaat. Bewustwording, reflectie en oefenen in nieuw gedrag. Persoonlijk actieplan. Gebruik maken van elkaars kwaliteiten.

Duur

De training bestaat uit een verkenningsbijeenkomst, twee trainingsdagen en een terugkombijeenkomst.

Wij werken zowel tijdens de bijeenkomsten als tussendoor met expeditieopdrachten, waardoor de nieuwe inzichten meteen in de praktijk worden toegepast.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben jij geïnteresseerd in een incompany training en wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Je bereikt ons via +31 (0)6 55 70 64 37, mail naar info@nieuworganiseren.nl, of vul het adviesformulier in.

Trainingsbrochure (.PDF)

Leuk dat je meer wilt weten van de training ‘Meer ruimte voor onderwijs’.

Als je hieronder je e-mailadres invult, dan ontvang je in je inbox een link naar de brochure.
Download nu