POSTADRES: Coendersweg 39, 9722 GB Groningen
CONTACT: +31 (0)6 55 70 64 37
VOLG ONS:
Top
NIEUW ORGANISEREN ACADEMIE

Het ontwikkelen van een professionele schoolcultuur

Voor wie

Een training voor directeurenteams die een professionele cultuur binnen hun scholen tot stand willen brengen.

Inhoud

Een professionele cultuur: er wordt binnen het onderwijs veel over gepraat, maar het komt vaak maar moeilijk van de grond.

In een professionele cultuur werken leerkrachten, ondersteund door hun schoolleiding, actief samen om het onderwijs te verbeteren. Beter worden door van en met elkaar te leren.

In deze training gaan we na hoe je met elkaar een professionele cultuur kunt ontwikkelen, welke valkuilen je daarbij tegen kunt komen en hoe je deze het hoofd kunt bieden.

Opzet

De training is opgebouwd uit de volgende vijf sporen:

  1. Het hoe en wat van een professionele cultuur. Gedrag en waarden. Leiding geven aan cultuurverandering. Het belang van voorbeeldgedrag.
  2. En hoe zit dat bij ons? De cultuur binnen jullie scholen. De kansen en belemmeringen. Het belang van professionalisering. Oude en nieuwe vormen.
  3. Welke vaardigheden hebben we nodig? Bouwen aan veiligheid en vertrouwen. Scherpe doelen stellen. Geven en ontvangen van feedback. Oefenen aan de hand van een praktisch model.
  4. Welke instrumenten kunnen we inzetten? Kwaliteitsanalyses, mentorschap, intervisie, bijscholing en nog veel meer. Wat past het best bij jullie specifieke context?
  5. En nu concreet: van praten naar doen. Het opstellen van individuele expeditieplannen en afspraken over samenwerken en leren van elkaar.

Duur

De training bestaat uit een verkenningsbijeenkomst, twee trainingsdagen en een terugkombijeenkomst.

Wij werken zowel tijdens de bijeenkomsten als tussendoor met expeditieopdrachten, waardoor de nieuwe inzichten meteen in de praktijk worden toegepast.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben jij geïnteresseerd in een incompany training en wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Je bereikt ons via +31 (0)6 55 70 64 37, mail naar info@nieuworganiseren.nl, of vul het adviesformulier in.

Trainingsbrochure (.PDF)

Leuk dat je meer wilt weten van de training ‘Het ontwikkelen van een professionele schoolcultuur’.

Als je hieronder je e-mailadres invult, dan ontvang je in je inbox een link naar de brochure.
Download nu