POSTADRES: Coendersweg 39, 9722 GB Groningen
CONTACT: +31 (0)6 55 70 64 37
VOLG ONS:
Top
NIEUW ORGANISEREN ACADEMIE

De waardengestuurde schoolleider

Voor wie

Directeurenteams die de omslag willen maken van ‘management’ naar ‘leiderschap’.

Inhoud

Deze training gaat uit van eigenaarschap van leerkrachten. Schoolteams krijgen het vertrouwen en de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de gezamenlijke ambitie: het best mogelijke onderwijs voor hun leerlingen.

Waardengestuurde schoolleiders sturen niet op de uitvoering, maar op visie en kwaliteit. Ze helpen leerkrachten en schoolteams om de afgesproken doelen te realiseren en spreken ze daarop aan. Ze geven richting, faciliteren, geven vertrouwen en bieden ruimte.

Opzet

De training is opgebouwd uit de volgende vier sporen:

  1. De bril van ‘nieuw organiseren’. Theory U, de Cyane Organisatie en Anders Vasthouden. De betekenis voor scholen en schoolleiders. De expeditieaanpak: learning by doing.
  2. Coaching en communicatie. Coaching als wezenlijk onderdeel van de functie van schoolleider. Op weg naar eigenaarschap. Feedback geven en ontvangen als essentiële voorwaarden.
  3. De schoolleider als lid van het directeurenteam. Drijfveren en gedragsvoorkeuren in beeld. Benutten van alle kwaliteiten. De (on)mogelijkheden van gedeeld leiderschap.
  4. Rust en ruimte voor vernieuwing. De waan van de dag. Opnieuw overzicht krijgen. Stress en werkdruk te lijf met ‘diep werken’, ‘aandachtsmanagement’, ‘essentialisme’ en de ‘EAD-methode’.

Een intensieve en inspirerende training, gebaseerd op de uitgangspunten van nieuw organiseren.

Duur

De training bestaat uit een verkenningsbijeenkomst, twee trainingsdagen en een terugkombijeenkomst.

Wij werken zowel tijdens de bijeenkomsten als tussendoor met expeditieopdrachten, waardoor de nieuwe inzichten meteen in de praktijk worden toegepast.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben jij geïnteresseerd in een incompany training en wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Je bereikt ons via +31 (0)6 55 70 64 37, mail naar info@nieuworganiseren.nl, of vul het adviesformulier in.

Trainingsbrochure (.PDF)

Leuk dat je meer wilt weten van de training ‘De waardengestuurde schoolleider’.

Als je hieronder je e-mailadres invult, dan ontvang je in je inbox een link naar de brochure.
Download nu