POSTADRES: Coendersweg 39, 9722 GB Groningen
CONTACT: +31 (0)6 55 70 64 37
VOLG ONS:
Top
 

Expeditie Schoolplan

Nieuw Organiseren / Onderwijs / Expeditie Schoolplan

Schoolplan: met het hele team

Het Schoolplan: meestal wordt het gezien als een vervelende verplichting die eens per vier jaar moet worden uitgevoerd.

Het wordt geschreven door de directeur die het plan van de vorige periode doorgaans als basis neemt en de nieuwe eisen er zo goed mogelijk in verwerkt. Vaak sluit hij of zij zich een paar dagen op waarna met een zucht van verlichting wordt gemeld dat het klaar is.

Het kan ook anders!

Hoe het nu vaak gaat

Het schoolplan is nu vaak een omvangrijk document dat door het team ter kennisgeving wordt aangenomen. Soms wordt het in een teambespreking besproken, maar dat leidt vrijwel nooit tot substantiële aanpassingen.

In het eerste jaar wordt er nog wel iets met het Schoolplan gedaan, daarna verdwijnt het steeds verder naar de achtergrond. Het Schoolplan is daarmee een papieren exercitie waar niemand blij van wordt en die maar zelden leidt tot een betere school voor leerlingen en medewerkers. Het kan ook anders!

Het kan ook anders!

Het Schoolplan als inspirerend perspectief, vertaald in concrete stappen waar je graag mee aan de slag gaat. Waar iedereen aan heeft meegewerkt en dat is vormgegeven in een grote, aantrekkelijke poster die je in een centrale ruimte van de school hebt opgehangen. Waarmee het plan voor iedereen zichtbaar is en levend wordt gehouden, in plaats van dat het een papieren nota is die in de spreekwoordelijke la verdwijnt.

Om dit te bereiken hebben wij Expeditie Schoolplan ontwikkeld. Een leuk, inspirerend spel waarmee je met het hele team in een paar uur tijd de basis legt voor het Schoolplan.

Expeditie Schoolplan (.PDF)

Leuk dat je meer wilt weten van het ‘Expeditie Schoolplan’.

Als je hieronder je e-mailadres invult, dan ontvang je in je inbox een link naar de brochure.
Download nu