Nieuw organiseren in twee dagen

Voor wie

Groepen die willen kennismaken met de relevante nieuwe ontwikkelingen in het denken over organisaties en willen weten wat deze voor hun organisatie kunnen betekenen.

Inhoud

Mensen krijgen steeds meer moeite met de regeldrift en bureaucratie van klassieke organisaties. Onze tijd vraagt om flexibiliteit, wendbaarheid en leiderschap vanuit durf en kracht. Het is tijd om het roer om te gooien. Nieuw organiseren is de toekomst.

Zelfsturing, cyaan organiseren, anders vasthouden, gedeeld leiderschap, agile, scrum, holacracy, de begrippen buitelen over elkaar heen. Wat betekenen ze allemaal? Welk concept past bij jouw organisatie of team, en hoe pas je dit toe?

Opzet

De training is opgebouwd uit de volgende zes sporen:

  1. Oude wijn in nieuwe zakken? De betekenis van nieuw organiseren. Waar staat jullie organisatie en wat zijn de vooruittrekkende en achteruittrekkende elastiekjes?
  2. De grondbeginselen van zelforganisatie. De moderne sociotechniek, de cyane organisatie en Anders Vasthouden.
  3. Bewust ontwikkelingsgericht organiseren: een radicaal ander perspectief dan we gewend zijn. Hoe je leren kunt faciliteren.
  4. Nieuwe besturingsmodellen en slimmer (samen)werken: Sociocratie, Holacracy, Agile, Lean en Scrum. Welke elementen kunnen voor jullie team en organisatie relevant zijn?
  5. Nieuwe manieren van beleid- en besluitvorming: de sociocratische methode, de holacracy-methode, de deep democracy methode en de adviesmethode. World Café en Open Space.
  6. Anders veranderen: van nieuw denken naar nieuw doen. De expeditieaanpak, oplossingsgericht werken, de waarderende interventiekunde en de kracht van verhalen.

Duur

De training bestaat uit een verkenningsbijeenkomst, twee trainingsdagen en een terugkombijeenkomst.

Wij werken zowel tijdens de bijeenkomsten als tussendoor met expeditieopdrachten, waardoor de nieuwe inzichten meteen in de praktijk worden toegepast.

Meer informatie

Neem gerust contact met ons op via de mail of de contactpagina.

Of bel ons: 06 – 557 064 37.