HR op de kop

Voor wie

Een geselecteerde groep managers en P&O-ers van organisaties die ervan overtuigd zijn dat je betere resultaten bereikt als je mensen voorop stelt.

Inhoud

Een eenzijdige focus op rendement doet mensen tekort. Het is tijd om het roer om te gooien. Onderzoek toont aan dat je als organisatie beter presteert als je mensen echt centraal stelt.

Nieuwe, bezielende vormen van organiseren vereisen een radicaal ander HR: van Human Resources naar Resource for Humans. Van HR naar RH.

Hiervoor hebben wij de training ‘HR op de kop’ ontwikkeld. Een training die je laat zien en ervaren dat het ook anders kan.

Opzet

De training is opgebouwd uit de volgende vijf sporen:

  1. Een aansprekende missie en visie. Mooie woorden, waar je in de praktijk vaak weinig van terugziet. Hoe dan wel? Verschillende methodes voor missie- en visiegedrevenheid als sleutel voor bevlogenheid.
  2. Van functies naar rollen. Wat mensen nodig hebben om te doen wat nodig is. De bedoeling scherp voor ogen houden. Werkverbanden die aansluiten bij de missie en uitgaan van behoeften en talenten. Mogelijkheden voor jullie organisatie.
  3. De juiste m/v op de juiste plaats. Moeten mensen passen in de mal van de functiebeschrijving of het team sterker maken? Nieuwe manieren van werving en selectie. Rol van de leidinggevenden en HR. Introductie van nieuwe mensen als cruciale activiteit.
  4. Opleiding en training van binnen naar buiten. Mensen kansen geven om zich te ontwikkelen in hun werk. Opleidingen voor en door eigen mensen en train-de-trainer programma’s. Kenmerken en voorwaarden.
  5. Alternatieven voor traditioneel beoordelen en belonen. Gesprekscyclus als bron van frustratie. Directe feedbackgesprekken, dialooggesprekken en talentgesprekken. Beoordeling door medewerkers zelf. Rol van leidinggevende en HR. Mogelijkheden binnen jullie organisatie.

Duur

De training bestaat uit een verkenningsbijeenkomst, twee trainingsdagen en een terugkombijeenkomst.

Wij werken zowel tijdens de bijeenkomsten als tussendoor met expeditieopdrachten, waardoor de nieuwe inzichten meteen in de praktijk worden toegepast.

Meer informatie

Neem gerust contact met ons op via de mail of de contactpagina.

Of bel ons: 06 – 557 064 37.