Coachend leiderschap

Voor wie

Een groep managers van een organisatie die zich willen ontwikkelen naar een (meer) coachende vorm van leidinggeven.

Inhoud

Een coachende leider stimuleert mensen om na te denken, wijst hen op verborgen sterktes en helpt struikelblokken te overwinnen. Laat hen zelf met oplossingen komen in plaats van het aanreiken van kant-en-klare oplossingen. Coachend leidinggeven betekent voortdurend aandacht hebben voor je mensen en niet slechts tijdens de reguliere voortgangsgesprekken. Een coachingscultuur leidt tot een grote betrokkenheid van de teams en tot betere prestaties van de organisatie.

Opzet

De training is opgebouwd uit de volgende zes sporen.

  1. De bril van ‘nieuw organiseren’. Bouwen aan vertrouwen. Op weg naar meer eigenaarschap en zelfsturing. Betekenis voor jullie organisatie en jullie rol als leidinggevende.
  2. In verbinding met jezelf en met het team. Waarden, drijfveren, vaardigheden en competenties. Herkennen van patronen bij jezelf en in de interactie. Dialoog. Bruggen slaan.
  3. Helderheid over doelen en kaders. Coaching is altijd resultaatgericht. Wat is de meetlat? Wat is het tijdsbestek? Wat zijn de consequenties? Ruimte zonder kaders is leegte. Het lef om keuzes te maken en duidelijk te zijn.
  4. Feedback en aanspreken. Kritiek geven, kleur bekennen en eigen behoeftes. Goed luisteren en objectief waarnemen. Wat is een growth mindset?
  5. De kracht van het team. Verbinden aan ambitie, doelen en waarden. Omgaan met samenwerkingsproblemen, onderlinge rivaliteit en conflicten. Basisprincipes van systemisch werken.
  6. Van praten naar doen. Jullie eigen expeditieplan voor het ontwikkelen van een coachingscultuur. Betekenis, belemmeringen en randvoorwaarden.

Duur

De training bestaat uit een verkenningsbijeenkomst, twee trainingsdagen en een terugkombijeenkomst.

Wij werken zowel tijdens de bijeenkomsten als tussendoor met expeditieopdrachten, waardoor de nieuwe inzichten meteen in de praktijk worden toegepast.

Meer informatie

Neem gerust contact met ons op via de mail of de contactpagina.

Of bel ons: 06 – 557 064 37.